Mijn belofte aan jou

Wat als je plots de liefde van je leven voor de deur van je verloofde vindt?

Het overkwam Quinn in het boek ‘Mijn belofte aan jou’. Mijn belofte aan jou is de Nederlandstalige uitgave van het Engelstalige boek ‘All your perfects’ geschreven door Colleen Hoover. In het verhaal vindt Quinn Graham, de liefde van haar leven, voor de deur van haar voormalige verloofde, die schijnbaar vreemdgaat. Een jaar later lijken Quinn en Graham een perfecte relatie te leiden, maar niets is wat het lijkt.

Zeven jaar later dreigt hun huwelijk ten onder te gaan aan een hartverscheurende ontdekking: Quinn kan geen kinderen krijgen. Desondanks blijft het koppel proberen. De herinneringen, fouten en dromen die ze over de jaren heen opgebouwd hebben, lijken hen nu te verscheuren. Quinn worstelt met schuldgevoelens en krijgt het steeds moeilijker om Graham toe te laten. Datgene wat hun mogelijks kan redden, kan ook datgene zijn wat hun huwelijk ten onder doet gaan.

‘All your perfects’ is een hartverscheurend verhaal over twee mensen die zielsveel van elkaar houden, maar wiens kinderwens het moeilijk maakt om de relatie staande te houden. Zowel Quinn als Graham gaan op een andere manier om met deze ongelukkige samenloop van omstandigheden. Grahams toewijding en onvoorwaardelijke liefde voor Quinn is prachtig en naar mijn mening een boodschap voor iedereen ter wereld.

De hoofdstukken in het boek wisselen zich af tussen het heden en het verleden. In het verleden lezen we over de relatie tussen Quinn en Graham wanneer ze elkaar net leren kennen. In het heden lezen we over de situatie die zich op dat moment afspeelt, namelijk de ontdekking dat hun kinderwens helaas niet in vervulling kan gaan en hoe de twee hier elk op hun eigen manier mee omgaan. Het verhaal toont een realistisch beeld van hoe een relatie na een paar jaar op de proef gesteld kan worden. Hoe verschillend een relatie kan zijn in het begin en na een aantal jaar. Wellicht is dit voor vele volwassen ook vrij herkenbaar. Na verloop van tijd komen heel wat relaties wel eens terecht in zwaar weer. De schrijfstijl van Colleen Hoover is emotioneel en tegelijkertijd zeer overtuigend.

Voor iedereen die houdt van een romantische verhaallijn met hier en daar nogal wat sappige details is ‘All your perfects’ of de Nederlandstalige versie ‘Mijn belofte aan jou’ een echte aanrader!

Hoover, C. (2018) All your perfects. Simon&Schuster.

Plaats een reactie