Hoe ZIET geloof eruit?

“Juf, kan je geloof zien?”

Ja … en daar sta je dan met je mond vol tanden.
Je kan een omschrijving verzinnen waarbij je je in allerlei bochten moet wringen. En waarbij je waarschijnlijk nog meer vragen zal krijgen dan voor je je omschrijving gaf.
Dus, hierbij een oplossing!
Gebruik het prentenboek van Henk Linskens.
Met de prachtige illustraties op kindermaat getekend, neemt “dit meisje” de kinderen uit jouw klas bij de hand om samen uit te pluizen wat geloof zou kunnen zijn.

Het verhaal laat ook toe om het negatieve in het leven een plaats te geven. Hoe breng je geloof nou in eenzelfde verhaal als oorlogen en bommen? “Misschien geloof jij in een verhaal waar vrede en vriendschap bergen verzetten en oorlog en bommen niets uithalen” vraagt dit meisje aan de lezers van dit boek.
De lezer ervaart dat elk verhaal, elk geloof in iets, oké is.

Gebruik dit prentenboek in de les, of laat hem zwerven in de boekenkast. Ikzelf werd er ook spontaan door verrast toen ik naar iets heel anders op zoek was. 🙂

https://www.henklinskens.be/work/geloofiederzijneigenverhaal

Een gedachte over “Hoe ZIET geloof eruit?

  1. Het prentenboek van Henk Linskens biedt een kleurrijke en toegankelijke verkenning van het concept van geloof. Met levendige illustraties en een uitnodigende toon, nodigt het de lezers uit om na te denken over wat geloof voor hen betekent. Door geloof te verbinden met de realiteit van het leven, inclusief conflicten en hoop, biedt het boek een waardevolle gelegenheid voor reflectie en discussie. Ik ben benieuwd naar de reacties van de kinderen in de klas op dit boek en hoe je verder zou willen bouwen op hun verkenning van geloof.

    Like

Plaats een reactie