Frank Daenen is een kunstenaar

In de wereld van illustraties en prentenboeken zijn er talloze getalenteerde illustratoren die bijdragen aan de magie van boeken en verhalen. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat deze illustratoren één voor één allemaal kunstenaars zijn.

Een van die illustrators die meer erkenning verdient volgens mij, is de Belgische illustrator Frank Daenen. Zijn unieke stijl, veelzijdigheid en vermogen om een verhaal tot leven te brengen, maken hem een bijzondere illustrator die een grote bijdrage levert aan de literatuurwereld.

Ik leerde Frank Daenen onlangs kennen via een Kamishibaiverhaal. Meer bepaald het verhaal “Kijk uit, Millie!”.

Frank Daenen maakt gebruik van levendige kleuren. De vele kleuren die Frank gebruikt binnen dit verhaal zorgen ervoor dat de energie en levendigheid van Millie extra worden benadrukt. Daarnaast zorgen deze kleuren er ook voor dat een lezer de volledige pagina wil gaan verkennen.

De illustraties zijn dynamisch en vol beweging. Het lijkt wel of de tekeningen werkelijk bewegen of dat je helemaal in het verhaal zit.

Zoals je kan zien heeft Daenen ook heel veel aandacht voor detail, hij zorgt ervoor dat de personages expressieve gelaatsuitdrukkingen hebben. Het gevoel voor detail zie je ook terugkomen in de omgeving.

De illustraties van Daenen voegen een extra laag toe aan het geschreven verhaal. Ze helpen bij het vertellen van de verhaallijn door visuele hints en aanwijzingen. Dit zorgt ervoor dat kinderen het verhaal beter kunnen volgen, zelfs wanneer ze de tekst nog niet volledig begrijpen.

Om al deze redenen vind ik persoonlijk dat Frank Daenen meer erkenning verdient in de wereld van de illustratoren.

Hieronder vind je nog enkele van zijn prachtillustraties uit de boeken: “Op de vriendschap”, “Boze juffen, blije juffen”, “Het uur bij Tuur” en “Leesje & Wurm”.

Naast illustraties voor kinderboeken, maakt hij ook leuke gedetailleerde illustraties voor wenskaarten.

Kende jij Frank Daenen al?

Plaats een reactie