Sport is niks voor jou …

Dit boek staat vol met supermooie, gedetailleerde, kleurrijke illustraties. Het is een boek geschreven door Paolina Baruchello en geïllustreerd door Frederico Appel. Naar mijn mening een echte aanrader om te lezen!

Dit is een van de prenten in het boek. Het boek gaat over allerlei kinderen die elk graag een sport willen beoefenen maar uiteindelijk worden geweigerd omdat er telkens iemand zegt dat sport niet voor hun is. Het is een boek over rennen op een veldje, scoren in een zwembad of racen met je fiets. Er is een sport voor iedereen – behalve misschien voor die grote mensen die denken dat ze het beter weten.

Zo is Jorid goed in voetballen maar Michiel bakt er niks van. ‘Sport is niks voor jou,’ zegt een meneer. Maar Michiel zwemt razendsnel en is de ster van het waterpoloteam. Viola heeft veel water binnen gekregen tijdens de wedstrijd en ze vangt geen bal. ‘Als je zo klein bent als jij, dan is sport niks voor jou,’ zegt een man. Maar Viola maakt perfecte radslagen … Elk kind in dit boek vindt een sport die bij hem of haar past.

Het zijn telkens supermooie themaprenten die gaan over een andere sport met een ander hoofdpersonage. Het zijn waterverfprenten die tot leven zijn gebracht met vele mooie kleuren en een toffe tekenstijl. Er staan heel veel details op de prenten waardoor je even kan stilstaan bij elke prent en bekijken wie er opstaat, wat die aan het doen zijn, hoe ze er uitzien, …

Het is ook een boek waarin kinderen zich kunnen herkennen door de verschillende sporten die er in voorkomen. Het voorlezen van dit boek is ook een groot succes omdat de leerlingen er zich juist zo in kunnen herkennen. Daarbij is het wel belangrijk om te duiden dat er een sport is voor iedereen en dat elk kind vooral moet doen waar hij of zijn van houdt.

Baruchello, P. (2019). Sport is niks voor jou.

Plaats een reactie