Matti en Mona

Matti en Mona is een multimediaal pakket om anderstalige en taalarme kinderen in het lager onderwijs op een efficiënte manier de eerste stappen te laten zetten in het Nederlands.

Dit multimediaal pakket is van de uitgeverij: ‘die Keure’ en moet je wel tegen betaling aankopen. Deze pakketten zijn heel interessant voor anderstalige leerlingen en leerlingen die het nog moeilijk hebben met de basiskennis Nederlands. Deze pakketten kunnen zowel in de klas, met de AN-leerkracht of online gebruikt worden. Het pakket bestaat uit verschillende blokken, per blok wordt er gewerkt rond verschillende thema’s zoals: school, kleuren, seizoenen, …. In de verschillende blokken wordt de woordenschat aangebracht, verwerkt en toegepast a.d.h.v. een diabolo-model.

Het materiaal bestaat uit een handleiding, taalspelletjes, werkschriften en digitaal leermateriaal. Het online leermateriaal wordt aangeboden via Kabas en moet apart aangekocht worden. Op dit platform kunnen de leerlingen online hun woordschat verder oefenen a.d.h.v. leuke oefeningen en spelletjes en het biedt hun ook de kans om thuis verder te oefenen aan hun woordenschat.

Ik vind dit een heel goed pakket om te werken aan taalonderwijs, omdat dit heel wat woordenschat bevat en het is op een leuke manier verwerkt in oefeningen en spelletjes. Het is ook zeer bruikbaar materiaal om mee te geven met de AN-leerkracht bij anderstalige nieuwkomers.

Het enige nadeel is dat dit vrij duur materiaal is om aan te kopen, maar als school heb je natuurlijk wel bepaalde kortingen.

Zeker en vast een aanrader voor scholen met anderstalige leerlingen!

https://www.diekeure.be/nl-be/educatief/lager-onderwijs/matti-en-mona/matti-en-mona

Plaats een reactie