De verwende prinses

Een tijdje geleden was ik in de bibliotheek op zoek naar prentenboeken voor mijn leesopdracht van Nederlands. Ik nam het prentenboek ‘De gouden kooi’ van Anna Castagnoli en Carll Cneut mee. De cover van het boek trok mijn aandacht en zorgde ervoor dat ik meteen wou beginnen lezen.

Tijdens het lezen ontdekte ik dat het boek vol fantastische illustraties staat. Plots kwam ik onderstaande illustratie tegen in het boek.

Deze illustratie is tevens ook de cover van het boek. Wat mij vooral aansprak is de kleur en de vele verschillende vormen in de illustratie. Je kan er als het ware naar blijven kijken. Ook de techniek waarmee de illustratie is gemaakt spreekt me enorm aan. Als lezer van het boek wordt je door elke vogel aangekeken met een bepaalde blik die erg meeslepend is.

Het verhaal ‘De gouden kooi’ gaat over prinses Valentina die een vogel wil waarmee ze kan praten. Ze geeft haar dienaars de opdracht om deze speciale vogel voor haar te zoeken. Wanneer de dienaars terugkomen met een vogel die niet kan praten, wordt hun hoofd afgehakt. Slaagt één van de dienaars erin om de pratende vogel in de gouden kooi te zetten?


Castagnoli, A. (2014b). De gouden kooi of het waargebeurde verhaal van de bloedprinses (1ste editie). Wielsbeke, België: Eenhoorn, Uitgeverij de.

2 gedachtes over “De verwende prinses

  1. Dit is een zeer inspirerend en kleurrijk prentenboek. Ik heb dit boek leren kennen in de les muzische opvoeding op de campus. Hierbij hebben we zelfverzonnen vogels leren vilten. Dit was zo een leerrijke ervaring en dit concept en lesidee zijn zo origineel dat ik deze ook meteen heb toegepast in de stageklas. De leerlingen waren zo enthousiast over dit boek en waren zeer nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal. Hieruit bleek dat dit boek zoveel nieuwsgierigheid naar boven haalt bij de leerlingen.
    Dit prentenboek biedt zoveel leuke lesideeën om mee aan de slag te gaan in de klas.
    Een heel bijzonder prentenboek!

    Geliked door 1 persoon

  2. Dit is een zeer inspirerend en kleurrijk prentenboek. Ik heb dit boek leren kennen in de les muzische opvoeding op de campus. Hierbij hebben we zelfverzonnen vogels leren vilten. Dit was zo een leerrijke ervaring en dit concept en lesidee zijn zo origineel dat ik deze ook meteen heb toegepast in de stageklas. De leerlingen waren zo enthousiast over dit boek en waren zeer nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal. Hieruit bleek dat dit boek zoveel nieuwsgierigheid naar boven haalt bij de leerlingen.
    Dit prentenboek biedt zoveel leuke lesideeën om mee aan de slag te gaan in de klas.
    Een heel bijzonder prentenboek!

    Like

Plaats een reactie