Aarde aan Marc Vertongen!

Wanneer ik eens een moment van rust nodig heb, kijk ik vaak naar een aflevering van FC De Kampioenen. Deze keer koos ik voor de aflevering ‘De tribune’ (S16E04).

Deze aflevering van FC De Kampioenen draait rond een misverstand tussen Marc Vertongen en de dokter in het ziekenhuis. Bieke en Marc gaan langs bij de dokter omdat ze hun vruchtbaarheid willen laten testen. Wanneer de dokter de resultaten bekend maakt, vertelt hij dat Marc trage zwemmers heeft. De dokter legt het ook eens uit aan de hand van sporttermen. Hij zegt: ‘Er zitten te trage zwemmers in de ploeg en te trage zwemmers kunnen helaas niet scoren.’ Marc neemt dit natuurlijk letterlijk op. Hij weet dé perfecte oplossing voor de ploeg. Voor één keer mag hij de trainer zijn. Als activiteit gaan ze natuurlijk gaan zwemmen. Niemand begrijpt waarom. Marc verduidelijkt: ‘Wij zwemmen te traag waardoor we niet kunnen scoren!’

In de aflevering zijn er nog enkele misverstanden te wijten aan het letterlijk opnemen van een uitdrukking in plaats van de figuurlijke betekenis. 

Je kan de volledige aflevering via deze link bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=IXrRnoQao9E&t=1s

2 gedachtes over “Aarde aan Marc Vertongen!

    1. Beste,

      Ik denk dat dit wel toegankelijk is voor de derde graad.
      De leerlingen kennen deze reeks ongetwijfeld allemaal.
      Wanneer ze deze aflevering zouden bekijken, zullen ze zich vragen stellen over het figuurlijk taalgebruik en het onderwerp van deze aflevering.
      Ook kan dokter Bea (Ketnet) steeds de gepaste uitleg geven.

      Met vriendelijke groeten

      Like

Plaats een reactie