Carll Cneut, In my Head

Vorig jaar zijn we in de lessen van beeld naar de tentoonstellingszalen van de Sint-Pietersabdij geweest. Hier vond de tentoonstelling In my Head van Carll Cneut plaats. Op het einde van deze tentoonstelling liep je langs het atelier waar je Carll Cneut aan het werk kon zien. Wij hadden de eer om hem met onze klas te ontmoeten. Toen hij vertelde over zijn illustraties en hoe hij ze maakte, vond ik dit heel interessant.
De titel van de tentoonstelling In my Head betekent letterlijk, binnenkijken in het hoofd van Carll Cneut.

Mijn lievelingsboek van Carll Cneut is Eén miljoen vlinders.

Midden in de nacht ziet Stach ze voor het eerst: de vlinders. Ze vliegen rond zijn kop, het zijn er één miljoen. Stach weet niet waar die vlinders vandaan komen, maar zijn ouders begrijpen het wel. ‘Het is tijd om te gaan,’ zeggen ze, en ze sturen hem op pad, de vlinders achterna… Een schitterend prentenboek over opgroeien, loslaten, verliefd worden en weer thuiskomen.

 

 

Mijn lievelingsafbeelding komt uit het boek Eén miljoen vlinders. De olifant op de cover is Stach. Doorheen het boek zit ook een klein verhaaltje. Ook dit zie je al op de cover. Het kleine briefje met het hartje wordt doorheen het verhaal door een muisje meegedragen. Je ziet zoveel in deze afbeelding en dat fascineert me.

Plaats een reactie